Villa Retro Studios

Butiken har inte öppet särskilt ofta numera, men det händer en del annat kul i huset. En singer-songwriter har hyrt in sig i butiken, för visst går det att att sitta och sjunga bland danskt stengods och gamla mässingsljusstakar. Och äldsta sonen Eben Weilenmann tränar stenhårt inför att komma in på musikgymnasiet. Sedan tidigare har han sin danska oldemors Bechsteinflygel att öva på och i julklapp fick han sin gammelmormors piano som kommer att agera experimentklaviatur. Richard Hauer har minst en gitarr i varje rum.

Det är bara att kapitulera för allt detta musicerande. Gamla möbler och tavlor får maka lite på sig och vi gör plats för musiken både i butiken och #entrappaupp. Det är dags att presentera Villa Retro Studios.

Villa Retro Studios bakom kulisserna när Alexandra Jardvall och Richard Hauer spelar in.

I februari hade vi finbesök av Alexandra Jardvall, som inte bara har ett väldigt flott namn utan också en helt fantastisk röst. Snygg är hon dessutom – notera hur fint Alexandras lejongula hår matchar den nya sammetsgardinen. Alexandra och Richard jammade loss och jag fick äran att spela in och fluffa till gardiner och kuddar.

Det blev ganska många omtagningar eftersom vi skrattade så mycket, men till slut blev alla nöjda. Du kan lyssna på resultatet här:
Alexandra Jardvall och Richard Hauer i Villa Retro Studios.

Själv är jag glad som har fått mitt professorsskrivbord på plats i baren. Ett gammalt skrivbord av den sorten jag alltid velat ha, en svängd variant med bokhylla framtill. Det var ett blocketfynd, slitet och demonterat på brädnivå räddade vi det ifrån en barnfamilj som inte hade plats. Nu pryder det sin plats i baren, som tidigare var direktör Miltanders arbetsrum där han ofta hade möten med Harry Hjörne, på den tiden huset agerade tjänstebostad åt Göteborgs-Posten.

Det känns roligt att huset kan byta skrud och användas till så mycket. Ett riktigt projekthus, precis så som jag vill ha det.

För er som är oroliga – nej, butiken är inte stängd för gott, rätt som det är får jag feeling och dammar av hyllorna och öppnar upp. Kanske till påsk nästa gång?

Som vanligt gäller att det går bra att höra av sig om det är något man är intresserad av och boka en tid om man vill besöka butiken. Ha en fin vår, kära följare och kunder! Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *