Om Villa Retro

Villa Retro är en privat villa i Björkekärr i utkanten av Göteborg, som byggdes 1953 och byggdes om 1968. Senaste ägaren var GP-redaktören Miltander, som ofta bjöd in till galej i baren. Sonja Hedenbratt och Charlie Norman var några av gästerna som jazzade loss här på 70-talet. Sedan dess har tiden i princip stått stilla.  Vinfläckarna och cigarröken satt kvar i den rosa heltäckningsmattan i baren. I alla fram till 2012, när huset kom ut till försäljning. Det visade sig bli det fjärde mest svårsålda huset i Göteborg det året, enligt Göteborgs-Posten. En fin utmärkelse. Sedan dess har jag försökt att renovera huset men samtidigt bevara känslan från åren då huset byggdes, och köper mycket inredning på auktioner och loppisar. Ibland kunde det bli lite väl många loppisfynd, kan man väl säga. Så det blev dags att sälja av lite. Lagom till julen 2013 öppnade jag en retrobutik i husets källare.

I butiken säljer jag utvalda objekt från loppmarknader och auktioner, som väljs enligt den enkla principen ”sånt jag själv gillar och skulle kunna tänka mig att ha hemma”.

I tio år har jag anpassat verksamheten i takt med att livet har tagit med mig på fler äventyr och utmaningar än vad jag hade räknat med. Villa Retro har blivit som en vän som följer mig genom livet och står ut med att vår vänskap ibland går på sparlåga. Ibland har det varit intensivt och vi har träffats varje dag, ibland har vi inte hörts av på flera månader men vi vet alltid var vi har varandra. Under vintern 2023 växlade jag om till att inte längre ha ordinarie öppettider i butiken utan istället öppna B&B (Bed and boutique) – ett konceptboende med övernattning i Björkekärr du helt enkelt bor i butiken, dricker morgonkaffet och sen köper med dig favoritkoppen hem.

Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om alla planer och projekt och eventuella öppettider framöver öppettider och är att följa Villa Retro på Facebook och Instagram

4 tankar kring ”Om Villa Retro

 1. jaaa! länken till den här sidan dök upp i mitt nyhetsflöde när någon i USA gjorde en upptumme via facebook. har inte blivit så glad över en ny blogg/sajt sedan jag fann bloggfrossa 2005. fint! bra! ser mycket fram emot att följa. /T

 2. Hej! Tänkte kika in på söndag. Men vilken adress är det? Kan bara hitta att det ligger i björkekärr.
  Tack på förhand. Maris

 3. Hej!

  Jag köpte en oljelampa hos dig, en sån där från Höganäs. Undrar hur jag fyller på den utan att spilla? Har hört en del som fått med en tillhörande tratt när de köpt sina men jag fick inte med någon sån.

  PS. Du har en väldigt trevlig butik i övrigt, du är ganska trevlig själv med för den delen.

 4. Hej
  jag har fått syn på dig först nu ! Finns den beige plåtburken, på bilden som var med i AlltiHemmets repotage i sommras, kvar till försäljning ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *