Om Villa Retro

Villa Retro är en villa i Björkekärr i utkanten av Göteborg, som byggdes 1953 och byggdes om 1968. Senaste ägaren var GP-redaktören Miltander, som ofta bjöd in till galej i baren. Sonja Hedenbratt och Charlie Norman var några av gästerna som jazzade loss här på 70-talet. Sedan dess har tiden i princip stått stilla.  Vinfläckarna och cigarröken satt kvar i den rosa heltäckningsmattan i baren. I alla fram till 2012, när huset kom ut till försäljning. Det visade sig bli det fjärde mest svårsålda huset i Göteborg det året, enligt Göteborgs-Posten. En fin utmärkelse. Sedan dess har vi försökt att renovera huset men samtidigt bevara känslan från åren då huset byggdes, och köper mycket inredning på auktioner och loppisar. Ibland kan det bli lite väl många loppisfynd, kan man väl säga. Så det har blivit dags att sälja av lite. Lagom till julen 2013 öppnade jag en retrobutik i huset.

I butiken säljer vi utvalda objekt från loppmarknader och auktioner, som alltid väljs enligt den enkla principen ”sånt vi själva gillar och skulle kunna tänka mig att ha hemma”. Butiken är öppen första söndagen i månaden mellan klockan 13-16.

Det bästa sättet att hålla sig uppdaterad om våra öppettider och vilka varor som kommer in är att följa oss på Facebook och Instagram

3 tankar kring ”Om Villa Retro

  1. jaaa! länken till den här sidan dök upp i mitt nyhetsflöde när någon i USA gjorde en upptumme via facebook. har inte blivit så glad över en ny blogg/sajt sedan jag fann bloggfrossa 2005. fint! bra! ser mycket fram emot att följa. /T

  2. Hej! Tänkte kika in på söndag. Men vilken adress är det? Kan bara hitta att det ligger i björkekärr.
    Tack på förhand. Maris

  3. Hej!

    Jag köpte en oljelampa hos dig, en sån där från Höganäs. Undrar hur jag fyller på den utan att spilla? Har hört en del som fått med en tillhörande tratt när de köpt sina men jag fick inte med någon sån.

    PS. Du har en väldigt trevlig butik i övrigt, du är ganska trevlig själv med för den delen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *