Dags att smyga igång julen

Det här huset är som gjort för julfirande. Det var vad mäklaren sa till oss när vi tittade på Villa Retro första gången vintern 2011.

Hennes uttalande baserades på det faktum att rummens disponering på nedervåningen gör det möjligt att springa i en åtta när man lekar jullekar. En viktig faktor att väga in vid husköp, naturligtvis.

Jag är väldigt förtjust i julen. Varje år ser jag fram emot julen – att julpynta, dricka glögg framför brasan och baka pepparkakor med barnen. Varje år känner jag att jag missar mycket av det roliga för att jag börjar alldeles för sent. Jag blir lika förvånad varje år, när människor i min omgivning börjar dricka glögg och äta vörtbröd och lussekatter, redan i november. Lugna ner er, tänker jag, det är långt kvar. Men det visar sig att det faktiskt inte är långt kvar. Plötsligt är det 23 december, och jag har inte bakat några pepparkakor, julmusten är slutsåld i affärerna och det finns bara riktigt risiga julgranar kvar att köpa. Förra året bakade vi lussekatter 26 december och en del av julpyntet kom fram först till nyår.  Och då visar det sig att det inte alls är lika aktuellt längre.

För alla de som julpyntade redan i november, de slänger ut julen redan efter nattamaten på julafton, och börjar istället snacka om våren och vurma för tulpaner. Och så är jag försent ute med det också.

Men nu, i år, ska det bli ändring på detta.  Mina kära kunder hjälper mig på rätt väg. När Villa Retro hade öppet förra gången, i början på oktober, var det ett par som var på jakt efter en adventssljusstake i retrostil. Då förstod jag, att nu är det dags. Har även fått flera frågor om julsaker inför nästa öppethållande, 2 november. Så idag var jag nere och inventerade bland jullådorna. Tre lådor fulla med julgranskulor, rara träljusstakar och mässingspynt. Detta finns så klart framme när vi har öppet i november. Vi planerar också att ha extraöppet ett par gånger i december, återkommer när datumen är spikade. Hör gärna av er om det är några särskilt ni letar efter för att få till retrojulen hemma hos er!

 

God jul så länge, eller är det kanske ändå lite för tidigt att önska det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *