Villa Retro presenterar retrologgan med stort R

Det är ett stort nöje att presentera Villa Retros officiella logotyp! Den kommer i lite olika varianter, men kärnan är ett stort, knubbigt, gulligt R i ett härligt gammalt retrotypsnitt. Kanske någon läsare som vet vilket typsnitt det är?

Idén till loggan fick jag när jag loppissurfade lite en afton och snubblade över ett maffigt gammalt R i plåt på en av mina danska favoritretrobutiker Froufrou. Proveniensen till denna tjusiga bokstav är som del av en skylt för det danska företaget Rekord Rens. Låter stabilt. Och som den snabbtänkte läsaren då inser betyder det att det finns ytterligare ett R i omlopp.

 

Så passa på om du kanske heter Rudolf eller Ragnar eller bara gillar att rulla på R:en i största allmänhet.

 

 

Loggan är designad av min vän och kollega Jonas Ivarsson, som utöver att han är professor, familjefar, skejtare och mitt uppe i en totalrenovering av sitt mansion, även kände att han hade lite tid och energi över att hjälpa mig. Tusen tack Jonas! Om ni vill ha mer av den här mannen rekommenderar jag er att ta en titt på hans politiska konstprojekt Ars Royale. Ett namn som för övrigt, inser jag nu, också innehåller ett R…

Med en logotyp tar Villa Retro ännu ett steg närmare att bli en riktig verksamhet i verkliga livet, in the real reality som Profeten brukade säga, och inte bara inne i mitt huvud.

Vilket är tur för där inne finns så mycket konstigt. Men det här, mina vänner, är på riktigt. Rrriktigt.        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *