Villa Retro firar 1 år

 För ungefär ett år sedan såg det ut så här i källaren.

För ungefär ett år sedan såg det ut så här i källaren.

Bara ett par månader tidigare hade jag bestämt att jag skulle öppna butik. Sen påbörjades projektet att omvandla en lätt mögelluktande källare med korkoplast och furupanel till en piffig retrobutik. Bastun och all träpanel revs ut och förrådet tömdes på säkert 40 flyttlådor, varav några var märkta ”slutförvaring”. Jag var nere i källaren varje kväll och målade, slipade, skrubbade golv och målade igen. Tvingade min man, mina vänner och min släkt att hjälpa till. Trodde aldrig att det skulle bli klart. Men det blev det. Mer eller mindre. 15 december 2013 var det smygstart i butiken. Eller ja, smygstart och smygstart, det var inte alla som höll med om att det var så mycket smyg. Det var packat med folk, goa vänner och positiva grannar, glögg, pepparkaks-R och rekordförsäljning. Ja ja, klart det var rekord det var ju första försäljningen över huvud taget. Men ändå. Roligt var det.

Jag minns att jag inte hade prismärkt nånting, hade helt enkelt inte hunnit eftersom fokus hade varit på att hinna måla klart och improvisera fram hyllor. Det var bra fyndläge med andra ord, jag sålde en del saker långt under inköpspris i rena förvirringen. Riktigt så billigt blir det inte igen.

På måndag 15 december när vi firar 1 år bjuds det på glögg och pepparkakor och 10% rabatt på hela sortimentet. Så passa på att köpa julklappar, framförallt till dig själv.

Garanterat fritt från klimatångest, som en kund uttryckte det. Välkommen på måndag! Öppet klockan 18-20, med chans på efterfest en trappa upp. Hoppas vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *