Villa Retro B&B

I samband med Villa Retros 10-årsjubileum funderade jag på hur jag skulle ta konceptet vidare. Jag hade inte längre intresse och tid att ha öppet lika ofta som förut, men kärleken till secondhand och återbruk var lika stark som tidigare och jag ville inte lägga ner för gott. Istället byggdes butiken om till Bed & Boutique. Delar av det gamla Poggenpohl-köket från en trappa upp fick flytta ner i källaren, komplett med diskmaskin och kylskåp. Det finns egen ingång med en liten sittplats med kvällsol, egen parkering, dusch och toalett; allt som behövs för ett boende egentligen. Allt föll på plats.

Butiken blev till Villa Retro Bed&Boutique, där varenda del i renoveringen är återbruk. Det är inget lyxboende utan en enklare standard och absolut inget för en minimalist eftersom det finns prylar och pinaler från golv till tak. Men för dig som gillar second hand och loppis så är det väl drömmen att vakna mitt bland alla saker och att i lugn och ro kunna vända och vrida på och fundera på om det är något du vill köpa med dig hem?

Villa Retro B&B är ett konceptboende med övernattning där du helt enkelt bor över i butiken, väljer en kopp till morgonkaffet från någon av butikens alla  återbrukade serviser och kanske köper med dig favoritkoppen hem. Vid bokning av boendet ingår dessutom min personliga guide till loppis och second hand i Göteborg med omnejd. Du bokar enkelt via Airbnb.

Boendet har ett separat sovrum med en 160-säng samt ett rum med en bäddfåtölj. I ett av rummen finns ett skrivbord där du kan sitta och surfa på auktionssajter med full spätta via wifi med fiberanslutning. Utöver dessa två rum finns en kökshörna med en liten sittplats, enklare dusch samt en separat toalett. På väggarna finns hyllor och skåp fyllda med secondhand, alltifrån danskt stengods från 60-talet till Höganäs keramik ifrån 80-talet, vintagebroscher, mässingsvaser, West Germany-keramik, fotoramar, bakelitbestick med mera.

Villa Retro ligger i utkanten av Göteborg, precis vid Delsjöområdet med nära till skog och bad. Buss 17 tar dig till Centralstationen på en kvart. Vid bokning av boendet ingår min personliga guide till loppis och second hand i Göteborg med omnejd. Varför inte boka in en loppistur med bästa vännen i höst? Välkomna! http://airbnb.com/h/villaretro-bedandboutique

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *